articole si linkuri folositoare

CUM ALEGEM MARIMEA BICICLETEI
O bicicleta este doar atunci perfecta cand este in concordanta cu anatomia ciclistului.Cel mai important lucru pentru aceasta este stabilirea marimii de cadru. Marimea de cadru... detalii »
SCHIURILE DE TURA
Deşi se poate folosi în tură şi un schi de pârtie obişnuit, există schiuri concepute special pentru acest scop, cu care te miri si tu ce bine schiezi in afara partiei. detalii »
LEGATURILE DE TURA
Legaturile de tura au , ca si legaturile de partie, rolul de a fixa claparul pe schi si de a proteja piciorul in cazul unei caderi prin decuplare-eliberarea claparului. In plus ... detalii »
CUM NE IMBRACAM LA TURELE DE SCHI
Imbracamintea schiorului de tura seamana mai degraba cu cea a turistului/alpinistului de iarna, decat cu a schiorului de partie deoarece este un sport care implica efort, deci t... detalii »
ECHIPAMENTUL PENTRU ZONELE CU PERICOL DE AVALANSE
1. SONDA DE AVALANSA este o tija cu lungimea de 2,4-3 m cu care se „inteapa” zapada in cautarea celui ingropat in zapada. Sondele pot fi facute din aluminiu sau carb... detalii »
CUM SE SCHIAZA IN ZAPADA MARE
Aceste randuri se adreseaza schiorilor de partie care vor sa practice schiul de tura. In afara partiei intalnim tot felul de tipuri de zapada care cer din partea schiorului o te... detalii »
PIEILE DE FOCA
Pieile de foca au inceput sa se foloseasca pentru a împiedica alunecarea schiurilor inapoi de prin anul 1930, fiind confectionate din blana de foca. Fâşii de blana s... detalii »
LUNGIMEA TALPII LA CLAPARII DE TURA
Pentru montajul si reglajul legaturii e util sa stiti lungimea talpii la claparul de tura. In tabel gasiti principalele modele. detalii »